Erasmus+ ile Romanya ve Italya
Adile Onbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden toplam 20 katılımcı öğrenci ile Romanya ve İtalya'da gerçekleştirmiş oldukları eğitimlerini tamamlayarak yurda geri dönmüşlerdir.
ADİLE ONBAŞI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BASIN BROŞÜRÜ HAKKINDA
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı; Ulusal Ajans tarafından desteklenmeye değer bulunan "Mesleki Eğitimden İşgücü Piyasasına Giden Yolda Avrupa Stajı Projesi" isimli Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği projesi bünyesinde, Tarsus Adile Onbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden toplam 20 katılımcı öğrenci ile Romanya ve İtalya'da gerçekleştirmiş oldukları eğitimlerini tamamlayarak yurda geri dönmüşlerdir.
Proje kapsamında okulumuzun Hasta yaşlı bakımı eğitim alanından 10 öğrenci 1 refakatçi ile Romanya‐Bükreşteki Fundatia Dr. Victor Babes Hasta Yaşlı bakımı eğitimi alanında, 10 öğrenci 1 refakatçi ile İtalya ‐ Modenada Centro di Formazione Professionale del sistema CNA'da Güzellik ve saç bakımı Eğitim alanında 2 farklı kurumunda, kaliteli ve yüksek mesleki standartlarda eğitim vermekte olan kurumlarından 3 hafta süren eğitim ve uygulama programlarını başarı ile tamamlayarak yurdumuza dönmüşlerdir.
Toplam 3 hafta süren bu faaliyet sonrasında, her gurup kendi alanlarında Hasta yaşlı bakımı ve Güzellik ve saç bakımı Eğitim alanlarında kendilerini geliştiren öğretmen ve öğrencilerimiz, işgücü piyasasının ihtiyacı olan yeni nitelikler kazanmışlardır.
Katılımcıların mesleki becerilerine katma değer sağlayarak daha iyi koşullarda çalışmalarına ve öğretimlerine devam etme, böylece mesleki kalitelerinin artmasına destek olma amacı ile gerçekleştirilen projemizin tüm giderleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından karşılanmıştır.
Katılımcılarımız, projeye katılarak mesleki becerilerin yanısıra, yerleştirme öncesinde ve yerleştirme sırasında gerçekleştirilen faaliyetler ile günlük hayatta karşılarına çıkan durumlarla baş edebilmeye ve çok dilli iş ortamlarında çalışabilmelerine imkan verecek ölçüde yabancı dil becerilerini geliştirmişlerdir. Katılımcılar aynı zamanda İngilizce dilinde aldıkları eğitimler sonrasında elde ettikleri dilsel beceriler sayesinde kendi mesleki alanlarında hedef dillerde yayımlanan dergi, makale, kitap, broşür, web sitesi ve kullanım kitapçığı gibi iletişim araçlarından yararlanarak sürekli mesleki gelişimlerine de katkı sağlanmıştır.
Öte yandan, proje kapsamında gerçekleştirilen kültürel hazırlık faaliyetleri sonrasında katılımcıların çok kültürlü ortamlarda çalışma ve yaşayabilmesi için kültürler arası iletişim kurma becerileri de geliştirilmiştir. Böylelikle, katılımcılarımızın yalnızca ülkemizde değil, Avrupa İşgücü piyasasında da rekabet edebilmeleri ve uyum sağlamaları için sosyal beceriler edinmeleri sağlanmıştır. Projemiz ile; öğrencilerimizin AB ülkeleriyle ilgili deneyimlerini artırmış, AB kültürüyle tanışmalarını sağlanmış, mesleki yabancı dil yeterlilikleri artırma gibi amaçları da yerine getirmiştir.